goedkoop op vakantie

5 tips om zo goedkoop mogelijk te reizen

Geschreven door Lieke Kanters

Een vliegticket boeken, op zoek gaan naar een hotel, eten, vrije tijd invullen. Een vakantie boeken is niet goedkoop. Mr Trip heeft voor jou 6 tips dat een mogelijkheid geeft om goedkoop te reizen.

“Laat grote hotelketens links liggen”

1. Kies niet voor een typische vakantiebestemming

Met je vrienden naar Chersonissos of Costa Brava? Mega leuk! Maar wel mega toeristisch.. Ga eens voor een minder populaire vakantiebestemming, zoals Polen of Montenegro. Deze landen hebben ook zijn charmes, maar er wordt tenminste niet zo erg geprofiteerd van de toerisme.

2. Wees flexibel

Bij het boeken van een vliegticket moet je eigenlijk geen verwachtingen hebben. Vermijd het hoogseizoen en ga op vakantie in rustige maanden, zoals januari en november. Kijk niet naar vliegmaatschappijen in de buurt, maar juist de vliegmaatschappijen wat verder weg liggen. Nu je toch flexibel bezig bent, kijk naar vluchten mét een overstap.

3. Vergelijk de vliegtickets en hotels

Een vliegticket en het boeken van een hotel kan al snel honderden euro’s kosten. Er zijn websites die jouw de mogelijkheid geven om vliegtickets en accommodaties te vergelijken. Neem een kijkje op skyscanners.nl of booking.com om te vergelijken.

4. Leef als een local

Een andere manier om geld te besparen, is om te leven als een local. Vraag aan locals waar zij graag gaan uiteten. Restaurants vermijden is misschien zelfs nog een betere optie! Kook zelf je eten. Koop je eten bij lokale markten. Het zal je verrassen hoe veel je bespaart!

Op zoek naar een accommodatie? Laat grote ketens links liggen en boek je overnachting bij een AirBNB.

5. Last minute

De laatste tip: boek last minute. Hou er wel rekening mee dat last minute boeken niet altijd mogelijk is en vooral niet bij populaire vakantiebestemmingen!

Artikel delen:

Mee op reis?

Check onze reiskalender. Welke bestemming wordt jouw inspiratiereis?