TOP

Waarom op inspiratiereis?

Als ondernemer & professional ben je natuurlijk altijd op zoek naar groeimogelijkheden. Zowel persoonlijk als zakelijk om marktkansen te benutten en je (bedrijf) te ontwikkelen. De reizen van Mr Trip hebben als doel om jouw met een leerzaam reisprogramma nieuwe inzichten te bieden en nieuwe contacten op te doen. Een reis met Mr Trip zorgt ervoor dat jij als ondernemer in een hele korte tijd een indruk krijgt van de buitenlandse manier van zaken doen. We spreken met lokale ondernemers, bezoeken vakbeurzen en bezoeken talloze horecabedrijven die net dat stapje extra zetten. Alles met als doel om de vertaalslag te maken voor je eigen bedrijf om groeimogelijkheden te realiseren.

Vijf goede redenen om mee te gaan met Mr. Trip op inspiratietour

1.Ontdek nieuwe marktkansen

We reizen de stad door op de fiets, per metro, per taxi, met de benenwagen, alles komt aan bod. We laten je bedrijven zien, luisteren naar presentaties om een zo breed mogelijk beeld te geven van de wereld van eten, drinken, horeca & gastvrijheid in de desbetreffende stad.

2. Professionele begeleiding & volledig ontzorgd

Mr. Trip heeft ondertussen duizenden horecabedrijven bezocht en aardig wat marktkennis. Hij zal er alles aan doen om er een leerzame tour van te maken. Ook zijn alle reizen van Mr Trip all-in. Wel zo makkelijk, dan weet je waar je aan toe bent en kun je je portemonnee thuis laten.

3. Leren van collega ondernemers

We gaan met de medereizigers in gesprek om leerpunten uit alle bezoeken te halen. Hoe maak je de vertaalslag naar je eigen situatie en wat kun je daarmee binnen je eigen bedrijf.

4. Product en concept ontwikkeling

Tijdens de reis bezoeken we leerzame succesformules die een voobeeld zijn omtrent conceptontwikkeling. Ook bezoeken we regelmatig vakbeurzen om de afzetmarkt van ondernemers te vergroten.

5. Maak kennis met (lokale) ondernemers

We spreken met lokale ondernemers & bedrijfsverantwoordelijke die laten zien hoe er lokaal te werk gaat.

Wat doen we op zo’n inspiratiereis?

Bezoeken van unieke, trendsettende horecabedrijven die nét dat stapje extra zetten

Gesprekken met lokale ondernemers

leren van je reis (en dus branch) genoten

We vertalen de inspiratie naar je eigen bedrijf/situatie

Bezoeken van Nederlandse ambassades inclusief horecapresentatie

Proeverijen & rondleiding bij voeding en horecabedrijven

Leuke teksten, maar wat moet ik me hier bij voorstellen?

Barcelona

Top gastronomie van de wereld

Hier bezoeken we de TOP Horecazaken van de gebroeders Adria. Talloze Michelin sterren met restaurant Enigma die de top 3 van de wereld in gaat!

Seattle

Amazon Go, food & technologie

Ook kunnen we leren van de retail. Zeker met hét betaalsysteem van de toekomst. Bij Amazon Go hoef je niet meer langs de kassa. Je scant binnen via de app op je telefoon, neemt de boodschappen en wandelt zo naar buiten. Bizar, maar in Seattle gebeurt het gewoon.

New York

Starbucks Reserve Roastery

Starbucks heeft is een nieuw concept aan het uitrollen in de grootste steden ter wereld. Het is een experience center rond koffie.

Het gaat om marketing en merkbeleving waarbij verschillende sectoren worden gecombineerd (blurring).

Berlijn

Vakbeurs Leisure & Gastvrijheid

ITB Beurs is dé vakbeurs op gebied van leisure & toerisme. Ondernemers maken kennis met interessante partners en leveranciers.

Tokio

Presentatie Nederlandse Ambassade

Om een beeld te krijgen van de horecamarkt en de vertaalslag te kunnen maken naar Nederland bezoeken we de ambassade in Tokio of het consulaat in Osaka.

Een onwijs interessante presentatie omtrent handel en de voedingsindustrie. Ook is er een Q&A met consulaat-generaal zijn assistent.

Tel Aviv

Proeverij lokale ingrediënten & recepten

Vegan & Healthy lifestyle staat in Tel Aviv centraal. Hier zijn we op dé lokale versmarkt waar we een proeverij hebben met een lokale gids. Productinspiratie is altijd interessant voor een ondernemer.

En natuurlijk bezoeken we ook toeristische en culturele highlights, zoals:

Top of the rock

Times Square

Senso-Ji Temple

Sagrada Familia

De dom

Nog vergeten te vertellen…

Naast dat de reizen van Mr Trip een goede inspiratie is voor uw eigen zaak in Nederland, kan het ook heel interessant zijn om na te denken over internationaal ondernemen. Zo melden we verschillende inspiratie –en netwerkreizen van Mr Trip aan als handelsmissie.

Omdat de overheid de waarde van ons programma inziet, kun je als ZZP’er of MKB’er uit Nederland bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een missievoucher voor een “handelsmissie” aanvragen ter waarde van 50% van het deelnamebedrag. Hier zitten een aantal criteria aan vast. We begeleiden je van begin tot eind om te kijken of dit het geval is.

Genoeg gepraat. Ervaar het zelf en ga mee op reis! Dit jaar reizen we naar:

Eigen tour samenstellen?

Geef je liever een andere invulling aan het programma en heb je een eigen groep ondernemers om mee op reis te gaan? In samenwerking met Mr. Trip is het ook mogelijk om een reis te personaliseren, dit kan zorgen voor optimale inspiratie tijdens de tour en hiernaast is het natuurlijk perfect voor de teamspirit. 

Om hier een beter beeld bij te vormen heb ik in samenwerking met FHC formulebeheer een aftermovie gemaakt van onze laatste tour naar New York City: 

You don't have permission to register