ma 27 mei ’24 – vr 31 mei ’24

Previous: Authentiek Albanië

100% volgeboekt

webfoto albanie mr trip

Authentiek Albanië

Haal je hart op aan authentiek Albanees eten in zijn puurste vorm en de warme gastvrijheid van de Albanezen

Albanië, een onontdekte parel aan de Adriatische Zee. Maar, niet meer voor lang! Ik, Mr. Trip, ben beyond enthousiast om jullie mee op reis te nemen naar deze Balkanstaat. We gaan op authentic food avontuur waar de puurste vorm van voedselbereiding voor onze neus zal worden gedemonstreerd door de Albanezen zelf. Voor alle fijnproevers, pioniers en avonturiers in hospitality en food: Mirë se vini, wees welkom!

Ga mee op trip naar Albanië, ontmoet de meest vooruitstrevende lokale ondernemers, haal je hart op aan de Albanese gastvrijheid en neem een rugzak met inspiratie mee terug.

Meld je aan, voor de Albanië reis!

“Nuk mund te pres!” = Albanees voor ‘Ik kan niet wachten!

Kun jij nu al niet wachten als cultuur-, slow food- en/of hospitality-lover? Kijk dan rond en ontdek alle informatie over deze reis!

Vragen? Contact ons, geen vraag is te gek!

*Jij kan voor deze reis een subsidie tot wel 1.000 euro krijgen!

Meer informatie

Inclusief

Volledig verzorgde 5-daagse reis

Vlucht vanaf Eindhoven Airport naar Tirana en natuurlijk ook weer retour

Alle transfers tijdens de inspiratie- en handelsreis

Alle dagen fantastische lunches en inspirerende diners op bijzondere locaties

Alle activiteiten, bezoeken, excursies en sprekers in het programma

4 overnachtingen in een goede accommodatie o.b.v een 2- of 3-persoonskamer, incl. ontbijt

Snack attack? Geen probleem wij zorgen voor de lekkerste en dorstlessende tussendoortjes

Inspiratiedocument met alle benodigde informatie voor jezelf en om te delen!

Entreegelden en fooien

De gehele reis persoonlijk voorbereid, georganiseerd en uitgevoerd door de professionals van Mr. Trip

Leuke verrassingen onderweg en tussendoor

Een blijvende herinnering aan deze onvergetelijke reis

Exclusief

Uitgaven van persoonlijke aard

Uitgaven buiten het programma

Toeslag 1 persoons-kamer (€300,-)

Gebruik van de minibar en souvenirs

Reis- en (eventuele) annuleringsverzekering

BTW

Mogelijk te ontvangen subsidie
Maximaal € 1000,-

Onze buitenlandse inspiratiereizen zijn erkend als handelsmissie. Per bedrijf kun je 1 keer per jaar deze subsidie aanvragen. Met het aanvragen, helpen wij je uiteraard graag.

Reis je met mij mee?

Wist je dat

  • Albanië letterlijk betekent ‘Het land van de witte bergen’
  • In Albanië ‘nee’ schudden ja betekent en ‘ja’ schudden nee betekent
  • De Albanese taal één van de oudste talen ter wereld is
  • Tijdens het Communisme van 1945 tot 1991 vissen werd ontmoedigd, omdat boten als een manier om te ontsnappen werd beschouwd, en werden kookboeken verbrand waardoor veel traditionele recepten verloren gingen.
  • Door de nieuwe generatie chef-koks, die hun ervaringen opgedaan hebben in het buitenland, ze zichzelf opnieuw op de kaart hebben gezet en ze één van Europa’s meest inventieve culinaire scenes zijn!
  • Er ruim 3 miljoen mensen in Albanië wonen, waarvan ruim 420.000 in de hoofdstad Tirana
  • Albanië ongeveer 350 kilometer zonovergoten kusten met wijngaarden op de heuvelruggen kent, die dateren uit het Romeinse rijk!
  • Ontbijten de echte Albanezen niet kennen, vaak beperken zij zich tot een sterke kop koffie. Zij houden zoveel van koffie, als de Engelse graag thee drinken. Echter als er gasten zijn, pakken ze uit! Graag verzorgen ze dan een uitgebreid ontbijt met eieren, brood, fruit, vleeswaren, yoghurt van schapenkaas, feta kaas en koffie.
  • Albanezen ontzettend gastvrij zijn, hier moet je echter soms ook mee opletten bij het geven van complimenten over hoe bijvoorbeeld iemands huis is ingericht. Doel je op specifieke spullen? Dan kan het zomaar voorkomen dat jij het huis niet verlaat zonder dat object mee te nemen!

Geschiedenis

De geschiedenis van Albanië is zacht uitgedrukt complex en intrigerend. Het land kent vele overheersingen, beginnend bij de Thraciërs en de Illyriërs en eindigend bij het Ottomaanse rijk. Op 28 november 1912 was het dan zover; de onafhankelijkheid van Albanië werd uitgeroepen – een gebeurtenis die tot op heden wordt gevierd als nationale feestdag: Dita e Pavarësisë, ook bekend als ‘Dag van de Vlag’.

Niet lang daarna werd Albanië echter opnieuw bezet door verschillende landen en moest het vechten voor zijn vrijheid. De Bulgaren voerden meerdere malen heroveringen uit, waardoor het land lange tijd in de greep was van externe machten. Pas in 1992 zag Albanië eindelijk de weg vrij naar democratie. Sindsdien werkt het hard aan wederopbouw en zelfontplooiing. Deze bewogen geschiedenis heeft ook zijn weerslag gehad op de culinaire cultuur van Albanië. Tijdens de communistische periode probeerde het land zelfvoorzienend te zijn, maar tegenwoordig beseffen chefkoks dat er zoveel meer te ontdekken valt! Het eten en drinken in Albanië vertegenwoordigt dan ook een rijke diversiteit aan smaken en tradities.

Maar wat echt kenmerkend is voor Albanese gastronomie, is het idee van delen met familie en vrienden. Lange gevulde tafels behoren tot de tradities die al honderden jaren oud zijn! Eten in Albanië draait niet alleen om de maaltijd zelf, maar om het samen beleven en genieten. Bij de Albanezen aanschuiven betekent altijd één groot feest, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Al met al is Albanië een fantastische bestemming voor liefhebbers van lekker eten, drinken en hospitality. Het land heeft een boeiende geschiedenis die zich weerspiegelt in zijn culinaire tradities, een fantastische Mr. Trip bestemming. Op reis gaan we zelf de heerlijke smaken en warme hospitality ervaren die het moderne Albanië te bieden heeft!

 

Een korte impressie van de tour:

In Albanië gaan we weer even terug naar de roots, hoe het ooit allemaal begonnen is.
Met een groep mede-ondernemers maken we een rondreis door een land dat dertig jaar geleden nog volledig afgesloten was van de buitenwereld. Na een roerige geschiedenis zet Albanië zich opnieuw op de kaart. In de hoofdstad Tirana beproef je dan ook een sfeer waarin alles NU gebeurt – het verleden en de toekomst tellen niet. Toch slaan we de rijke Albanese kronieken en verbazingwekkende culinaire tradities niet over; we duiken er diep in!

Het reisteam van Mr. Trip en haar grenzeloze passie voor reizen en liefde voor inspiratie steekt de 4-daagse reis zo in dat het een alles overstijgende ervaring wordt die we terug in Nederland perfect kunnen overbrengen, door het eerst zelf ‘volledig’ mee te maken: als gast, als verwonderaar, als vakidioot.

“In een reis van vier dagen dompelen we ons onder in het Albanese: we maken kennis met de traditionele keuken en specialiteiten van Albanië op een manier die nog nooit eerder is gedaan. Seizoensgebonden eten, van het veld op je bord, dat is wat chefs in Albanië doen. Albanië heeft een unieke keuken, de Albanese keuken is zowel door de westerse als de oosterse keuken beïnvloed en daarom is deze heel divers.
Naast het Albanese eten zijn ook de Albanese wijnen nog niet zo bekend, maar deze zijn absoluut de moeite waard! Daar zal je wel achter komen!”

Ga mee op trip naar Albanië, ontmoet de meest vooruitstrevende lokale ondernemers, haal je hart op aan de Albanese gastvrijheid en neem een rugzak met inspiratie mee terug.

 

Programma:

Dag 1:

We trappen ons Albanië avontuur af vanaf Eindhoven Airport, klaar om de magie van dit bijzondere land te ontdekken. Bij aankomst in de hoofdstad Tirana worden je smaakpapillen direct verwend met een heerlijke burek en verfrissend drankje, een perfect Albanees welkom. Vervolgens pakken we onze spullen en zetten koers naar de landelijke gebieden van Vlorë. Voor een culinaire ervaring om nooit meer te vergeten, maken we een pitstop bij een charmante “agriturismo”. Daar genieten we van heerlijk bereide eco-gerechten, terwijl de eigenaar ons meeneemt in het verhaal van hun familiebedrijf, de invloed van toenemend toerisme en de prachtige wijnproductie die de plek rijk is. Daarna duiken we dieper in de van oudsher gevierde tradities en een bedrijfsbezoek aan een ambachtelijke olijfboerderij. De dag sluiten we af in Vlorë Stad, waar we na inchecken in ons hotel proosten op een méga eerste dag.

 

Dag 2:
Is er tijd om te ontspannen? Ja zeker! De ochtend op dag 2 staat in het teken van rustig wakker worden bij het zwembad inclusief een heerlijk ontbijt zodat we opgeladen aan ons volgende avontuur beginnen: Mr. Trip neemt je mee de Albanese bergen in om verschillende Albanese ambachten te ontdekken. Denk aan honing, bergthee, raki of yoghurt! Het avondprogramma vullen we met een buitengewoon diner en een royaal kijkje in de keuken onder leiding van Albanese livemuziek die jou zomaar eens kan overhalen om de avond voort te zetten. Voor deze nachtuilen ligt een plan klaar: cocktails sippen bij Moon Lounge!

 

Dag 3:

Na een licht ontbijt gaan we op een boottour over de Drin rivier met een ondernemer die ons alles kan vertellen over de rol van de visserij in de lokale economie. Natuurlijk steken we zelf ook de handen uit de mouwen! Na een verse kop koffie op het strand neem ik je mee naar het Epidamn White Sensation Hotel voor een inspirerende rondleiding. Voor de volgende activiteit gaan we op weg naar de Uka Farm in Laknas, bekend om zijn wijntours en proeverijen die je nergens anders zo tegenkomt. Vanavond slapen we in Daias!

 

Dag 4:

Ik zei toch dat Tirana een te gekke stad is? Ik neem je mee op pad in een stad vol leven. Op de fiets ontdekken we tijdens een tour met een lokale foodie verschillende toffe concepten in de hoofdstad van Albanië. Onze laatste avond samen!

 

Dag 5:

Vroeg uit de veren! Ik zorg ervoor dat jullie allemaal in de ochtend weer terug in Eindhoven zijn! Met in je rugzak een onvergetelijke ervaring om nog lang van na te genieten.

Reis je met mij mee naar Albanië?

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis en meld je nu aan via de onderstaande knop!

Bestemming
Albanië
Datum
ma 27 mei ’24 – vr 31 mei ’24
Prijs
2.450*,-
Vertreklocatie
Eindhoven Airport