ma 4 november ’24 – di 12 november ’24
65% volgeboekt
Deze reis belooft een onvergetelijke reis te worden vol met inspiratie, de meest innovatieve concepten en de nieuwste ontwikkelingen!
What’s in it for you?
– Dompel jezelf onder in de culinaire wereld van Japan en ontdek de geheimen achter de meest verfijnde sushi, proef onweerstaanbare smaken in de wereld van kaiseki (Japanse fine dining) en authentieke gerechten en dranken.
– We ontmoeten inspirerende ondernemers op de meest fantastische plekken.
– Ontdek de diepgaande betekenis achter de Japanse gastvrijheid (bekend als ‘omotenashi’) en leer hoe je dit kunt toepassen om een onvergetelijke ervaring te bieden aan je gasten.
– Ervaar de manier waarop het verleden en heden naadloos samenkomen in de bruisende Japanse samenleving.
– Laat je inspireren door de meest vooruitstrevende, innovatie en maffe horecaconcepten.
– Op en top inspiratie!
– Bouw een blijvende band op met gelijkgestemde en gepassioneerde medereizigers en breid je netwerk uit terwijl je samen inspiratie en ideeën opdoet.
– Mr. Trip weet hier goed de weg en heeft de meest fantastische adressen uitgestippeld in een super veelzijdige reis. Geen gedoe voor jou, gewoon goed geregeld.
Volledig verzorgde 9-daagse reis
Alle dagen fantastische lunches en inspirerende diners op bijzondere locaties
Alle activiteiten, bezoeken, excursies en sprekers in het programma
8 overnachtingen in een goede accommodatie o.b.v. een 2- of 3-persoonskamer, incl. ontbijt (eerste nacht is in het vliegtuig)
Drankjes en hapjes tijdens het gehele programma
Inspiratiedocument met alle benodigde informatie
Verschillende vervoersmiddelen ter plaatse
Entreegelden
Uiteraard tot in de puntjes door ons georganiseerd en begeleid door ons eigen professionele team, die ter plekke alles voor jullie regelen
Een blijvende herinnering aan deze onvergetelijke reis
Vliegticket (richtprijs €1.100,-)
Uitgaven van persoonlijke aard
Uitgaven buiten het programma
Toeslag 1-persoonskamer (€800,-)
Souvenirs
Reis- en (eventuele) annuleringsverzekering
Fooien, want die zijn hartstikke not done in Japan
BTW
Onze buitenlandse inspiratiereizen zijn erkend als handelsmissie. Per bedrijf kun je 1 keer per jaar deze subsidie aanvragen. Met het aanvragen, helpen wij je uiteraard graag.
Al 12.000 jaar geleden waren er beschavingen in Japan, maar pas in de achtste eeuw na Christus ontstaat een keizerrijk zoals het land dat nu nog kent. Ook werd het boeddhisme rond deze tijd geïntroduceerd. Rond 1600 kende Japan het tijdperk van de Samoerai, die een zeer grote macht hadden. Zij stonden bovenaan in het kastenstelsel, met na hen de boeren, ambachtslieden en kooplieden.
Al deze verschillende elementen hebben een invloed gehad op de Japanse keuken zoals wij hem kennen. De rijstcultivatie veranderde Japan in een landbouwmaatschappij, dit is de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van het Japanse voedsel. RIJST! De introductie van het boeddhisme zorgde ervoor dat er een vleesverbod kwam. Het populaire gerecht Sushi was een resultaat voortkomend uit dit verbod.
In de jaren 1800 werden kookstijlen eenvoudiger. Een breed scala aan vegetarische (vleesloze) gerechten werd geserveerd in kleine porties, waarbij een van de vijf standaard kooktechnieken werd gebruikt. Alle voedingsmiddelen werden verdeeld in vijf kleurgroepen (groen, rood, geel, wit en zwartpaars) en zes smaken (bitter, zuur, zoet, heet, zout en delicaat). De Japanners blijven dit kooksysteem gebruiken.
Vanaf het begin van de 13e eeuw begon de handel met andere landen westerse invloeden naar Japan te brengen. Wij Nederlanders introduceerden maïs, aardappelen en zoete aardappelen. De Portugezen introduceerden tempura.
Umami:
De Japanse keuken heeft een extra smaak waarmee het zich onderscheidt van andere wereldkeukens: Umami. Dit betekent ‘welsmakend’ of ‘heerlijkheid’. Deze smaak is begin 20e eeuw ontdekt door een Japanner. Hoe het precies smaakt is lastig te omschrijven, maar het zit vooral in bouillon, soyasaus, miso en pittige kazen zoals Parmezaan. Umami is een basissmaak die naar voren komt door de stof glutamaat, een smaakversterker die vaak aan deze producten wordt toegevoegd. Door deze stof worden de hartige smaken versterkt en is er minder zout nodig. Daarbij geeft de smaak diepgang aan gerechten.
Japan, super inspirerend; een land vol contrasten, cultuur en een indrukwekkende horecamarkt. We nemen je mee naar de meest hippe en originele horecazaken. Japan is een van de gaafste landen om te bezoeken als je originele horecaconcepten wilt ontdekken! Ga met ons mee op een reis door het land om te ontdekken dat de Japanse cuisine veel meer te bieden heeft dan alleen sushi en ramen?
Mr. Trip heeft een super gaaf programma samengesteld en geeft jou graag een inkijkje om je een idee te geven wat je te wachten staat tijdens deze fantastische inspiratiereis. 👀
Maandag 04 november
Yes, het is eindelijk zo ver! We ontmoeten elkaar op Schiphol, waar we samen in een Japan bubbel duiken. Deze dag/nacht spenderen we in het vliegtuig. Wij zorgen voor een inspiratiebijbel, dus je hoeft je in het vliegtuig niet te vervelen!
Dinsdag 05 november
We landen in de ochtend in Osaka om 11:20 uur. Met nog een hele dag voor de boeg gaan we op pad om de stad te ontdekken. Osaka, bekend als de keuken van Japan, biedt een paradijs voor elke horecafanaat. Osaka, hier is waar we letterlijk en figuurlijk landen. Even bijkomen van de reis en deze stad samen ontdekken. Mr. Trip heeft de meest toffe adressen al ontdekt, hij neemt ons graag mee… we maken een tour over de bekende kruiden- & specerijenmarkt en struinen door de bruisende Dotonbori-wijk, vol met eetstalletjes, restaurants en bars die lokale delicatessen zoals takoyaki en okonomiyaki serveren. Wat een heerlijke eerste dag….welkom in Japan!
Woensdag 06 november
Na een heerlijke nacht en even goed bijgetankt te zijn, is het vandaag tijd om de omgeving van Osaka te verkennen samen. Mr. Trip heeft een uniek adresje gevonden om de trucjes van het authentiek Japans messen slijpen te kunnen afkijken, bezoeken we een authentieke wagyu farm en ervaren we hoe het kan dat deze runderen het meest kostbaar stukje vlees worden en duiken we ’s avonds de stad nog een keer in. Dit keer heeft Mr. Trip weer een andere bril opgezet! Laat je meenemen naar zijn favoriete plekken in de stad.
Donderdag 07 & vrijdag 08 november
Tijd om ons te verplaatsen. Vandaag verlaten we Osaka om ons vervolgens onder te laten dompelen in Kyoto. Kyoto, een prachtige oude stad, waar alles draait om oude tradities en gebruiken. Hier heeft Mr. Trip een top programma voor ons samengesteld. Zo gaan we een exclusieve theeceremonie ervaren verzorgd door geisha’s en zet Mr. Trip ons aan het werk; we gaan de handen uit de mouwen steken en onze eigen sake maken en gaan we een ECHTE KAISEKI ervaren met alle toeters en bellen. Kaiseki is een authentieke Japanse Fine dining Experience. Dit wil je echt niet missen! We slapen deze twee nachten dan ook niet in een westers hotel, neeeh als Mr. Trip iets doet, doet hij het goed. Hij heeft voor ons een fantastisch Ryokan geboekt, ofwel een Japans hotel….dit wil je niet missen!
Zaterdag 09, zondag 10 en maandag 11 november
Mr. Trip hint: ‘ultrasnel, punctueel, comfortabel, efficiënt, technologisch geavanceerd, schoon, veilig, iconisch, prachtige landschappen.’ Dan weet jij genoeg toch? Tijd om ons te verplaatsen! We reizen door met de bullet train van Kyoto naar Tokyo. Geniet van de magische landschappen die als een schilderij aan ons voorbij gaan….wel snel kijken want deze bullet trein rijdt maar liefst meer dan 400 km per uur. Tokyo, de stad waar alles kan en alles mag. Mr. Trip heeft ook hier zijn huiswerk goed gedaan en neemt ons mee naar zijn favoriete, spraakmakende en verrassende plekjes en concepten, want hier in Tokyo is niks gek! Uiteraard mag shibuya-crossing niet ontbreken, maar gaan we ook het nachtleven van deze stad ervaren met een super toffe local. Get ready! Uiteraard laat Mr. Trip ook ruimte voor ons om de stad op eigen houtje te ontdekken. Souvenirs scoren? Check! Die ene foto maken? Check! Zondag avond komen we samen voor een laatste gezamenlijk diner! En je snapt het al….ook Mr. Trip kent het principe: save the best for last!
Dinsdag 12 november
Op dinsdag laat Mr. Trip ons genieten van een bijzonder ontbijtconcept en daarna vliegen we om 13:35 uur terug vanaf Tokio waarna we op Schiphol Airport om 19:35 uur zullen landen.