TOP
Image Alt

Mr. Trip

Shoreditch

De Londense wijk Shoreditch, wat zich bevindt in Hackney in het Oosten van Londen, is namelijk een must-see als je van lekker eten, kunst en creativiteit houdt. Maar waarom is deze populaire hipster wijk niet altijd al zo populair geweest? Nou, dat komt door de geschiedenis die deze wijk kent.

 

“Where creativity comes together”

 

Shoreditch is namelijk lang onbebouwd gebleven omdat het net buiten de City of London lag. Hier kwam echter verandering in toen rijke handelaren in de 17e eeuw hun fabrieken vestigden in de wijk, dit zorgde ervoor dat arbeiders in de wijk kwamen wonen en er veel meer leven ontstond. Shoreditch begon op te groeien, tot het moment in de 19e eeuw dat het minder ging met de economie en de fabrieken wegtrokken. Werkloosheid ontstond en Shoreditch veranderde in een gure wijk met veel bedelaars, criminelen en armoede. Geen plek waar je voor de gezelligheid naar toe ging dus.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Shoreditch het ook nog eens zwaar te verduren met de bombardementen en een groot deel van de leegstaande gebouwen werden (deels) vernietigd. Toen de oorlog afgelopen was, was er echter niet veel meer over van de criminaliteit en armoede die de wijk kende.

Na de oorlog begonnen studenten, vluchtelingen en kunstenaren zich te vestigen in de wijk, doordat de huurprijzen er zó laag waren. Dit is dan ook het moment waarop Shoreditch veranderde in de hippe wijk zoals we hem nu kennen. Creativiteit, kleur, kunst en heerlijke restaurantjes en barretjes ontstonden in de wijk, wat er voor heeft gezorgd dat Shoreditch op dit moment één van de meest gewilde plekken in Londen is.

Erg verrassend is de populariteit van de wijk niet, kijk nou zelf naar wat voor een prachtige plek deze wijk is!

 

 

Café Dishoom

Als je een bezoekje brengt aan deze heerlijke wijk, is een bezoek aan Dishoom zeker aan te raden, dit is een van de weinige Iranese Bombay cafés die over zijn gebleven sinds 1960. Het restaurant is opgezet door vluchtelingen die er na de oorlog zijn komen wonen. Bezoek dit prachtige café en ga even helemaal terug de tijd in.

 

Hotel Nobu

In de wijk in Hackney ben je niet zomaar uitgekeken, een overnachting in deze hippe wijk is dan ook zeker een must. Het Nobu Hotel bevindt zich om maar 900 meter van de bekende Brick Lane af, een ideale locatie om te overnachten dus. Nobu Hotel is niet alleen ideaal in verband met de goede ligging, maar ook beschikt het over een goed restaurant met onder meer een sushibar, een gezellige bar, lounge en een mooie binnenplaats in de buitenlucht waar je nog heerlijk een drankje kunt drinken.

 

Barber & Parlour  

Als we het toch over hippe plekken hebben, moeten we het ook even over Barber & Parlour hebben. Dit is namelijk een plek waar je de hele dag kan vertoeven. Het is namelijk een kapper, barbier, nagelstudio, winkel, café én bioscoop ineen. Ga hier dus zeker een bezoekje brengen als je in de buurt bent.

 

 

 

Naam                      Dishoom

Adres                      7 Boundary Street, Londen, Engeland

Wijk                          Shoreditch

Telefoon                 +44 20 7420 9324 

Website                  www.dishoom.com/shoreditch

 

Naam                      Nobu Hotel

Adres                      10-50 Willow St, Londen, Engeland

Wijk                          Hackney

Telefoon                 +44 20 7683 1200

Website                  www.nobuhotels.com/shoreditch

 

Naam                      Barber & Parlour

Adres                      64-66 Redchurch St, Londen, Engeland

Wijk                          Hackney

Telefoon                 +44 20 3376 1777

Website                  www.barberandparlour.com

You don't have permission to register