TOP
Image Alt
Laatste plaatsen beschikbaar!

Kaapstad

Kaapstad

/ per person
(0 Reviews)

Zuid-Afrika, de hele wereld in één land.

 

Een land met een horeca vol verrassingen! Van lokale delicatessen tot chique restaurants, Cape Town has it all. Een must-visit zijn de wijngaarden, maar ook de bekende straten ‘Kloofstreet’ en ‘Longstreet’ waar veel interessante, leerzame en diverse horeca te vinden is.

Tijdens deze tour zoeken we de contrasten op in de mooie wereld van gastvrijheid. We bezoeken indrukwekkende horecaconcepten en ontmoeten lokale ondernemers. En uiteraard reizen we door naar Stellenbosch om de mooiste wijnhuizen te bezoeken. Een speciale reis voor de allround horecaondernemer.

Informatie

Bestemming:           Kaapstad
Vertrek:                      Schiphol, Amsterdam
Aantal personen:   15-20

 

Datum & Status:
Datum:                       12 – 18 oktober 2020
Status:                        LAATSTE PLAATSEN NOG BESCHIKBAAR!

 


Klik gerust eens rond voor alle informatie. Nog vragen neem gerust contact op. Wacht niet te lang, bestemming is populair en naar verwachting snel volgeboekt.

 

Reis je mee naar Kaapstad?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een korte impressie van de tour:

1

Dag 1 - Aankomst & Kennismaking

Op zo’n 12 uur vliegen van Amsterdam ligt Zuid-Afrika. Na de vlucht maken we kennis met elkaar en is het tijd om even uit te rusten en te acclimatiseren.

 
2

Dag 2 - Cultuur & Ondernemersschap

Na het ontbijt gaan we van start met het inhoudelijk programma. Om een goede indruk te krijgen van de stad maken we een fietstour en bezoeken we verschillende bedrijven. We bezoeken de twee bekendste straten van Kaapstad op het gebied van food; de Kloofstreet en Long street. Ook fietsen we door de wijken 'Oranjezicht' en 'Zonnebloem' om een beetje in de Nederlandse sferen te blijven. Tijdens de lunch gaan we in gesprek met een lokale ondernemer. Hij vertelt hoe hij hier zijn bedrijf is gestart en welke obstakels hij heeft overwonnen. Na een opfrismoment hebben we een gezamenlijk netwerkdiner en sluiten we de avond af met een drankje.

 
3

Dag 3 - Productinspiratie & Succesvolle Concepten

Na het ontbijt starten we direct met het programma. We bezoeken namelijk met een lokale gids dé versmarkt. We krijgen uitleg omtrent alle lokale producten en leveranciers. Vervolgens hebben we een gezamenlijke lunch. In Kaapstad is de cultuur 'buiten-de-deur-eten' sterk aanwezig, waardoor het barst van de nieuwe trendsettende initiatieven. Bijvoorbeeld het koffiezaakje; Beleza. Wachten op je instagram-waardige ontbijtje terwijl je vintage items kunt shoppen. Dit is een goed voorbeeld van hoe de moderne horecazaken steeds vaker mengen met een andere concepten, zoals een shop-in-shop. In de avond organiseren we een food tour waar we lokale gerechten proeven in verschillende restaurants.

 
4

Dag 4 - Internationaal Ondernemen & Stellenbosch

Na het ontbijt staat er een interessant bezoek op de planning. We brengen een bezoek aan het Consulaat (Nederlandse Ambassade) waar we een presentatie krijgen van de Consulaat-Generaal. Na een presentatie over de voedingsindustrie, horeca & handel in voedingswaren is er een moment van Q&A. Topics als het starten van een bedrijf in Kaapstad en handel komen aan bod. Na de lunch is het tijd om onze koffers te pakken en vertrekken we met de taxi naar Stellenbosch. Bij aankomst checken we in en sluiten we de dag af met een diner.

 
5

Dag 5 - Wijnhuis & Ondernemerschap

Stellenbosch is een stad die ligt op een uurtje rijden van Kaapstad. Met 20.000 inwoners klein van stuk, maar vooral bijzonder vanwege indrukwekkende wijnhuizen. Tijdens dag vijf bezoeken we zowel de stad als verschillende wijnhuizen. We spreken met leveranciers en spreken met lokale ondernemers over internationaal ondernemen. Na de lunch, proeverijen en gesprekken frissen we op in het hotel. In de avond hebben we een verrassingsdiner en bespreken we gezamenlijk de leerpunten van de reis.

 
6

Dag 6 - Vrije tijd & Terugreis

Tijdens de laatste dag evalueren we gezamenlijk met de groep wat we hebben geleerd en wat we hebben geleerd van deze prachtige steden. Ook bezoeken we (optioneel) een struisvogelboerderij waar we een rondleiding krijgen. Na wat uurtjes vrije tijd reizen we gezamenlijk terug naar Nederland.

 
7

Dag 7 - Aankomst in Nederland

Doordat we in de avond/nacht vliegen landen we de volgende ochtend op Schiphol.

 

Reis je mee naar Kaapstad?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8

Wist je dat

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk Halfrond. Dat betekent dat de seizoenen zijn omgekeerd. Wanneer het in Europa zomer is, is het in Afrika winter en omgekeerd. Hou daar dus rekening mee bij het boeken!   In de zomer barbecueën de Nederlanders, maar in Afrika wordt de braai aangestoken. Dit is een Afrikaanse variant van de barbecue en is erg populair! Met een heerlijk glaasje wijn wordt er genoten van struisvogelbiefstuk en boerewors. Klik hier om meer te weten te komen over typische Zuid-Afrikaanse gerechten.     In Zuid-Afrika passen ze het BYO-model toe op alcohol. Beter bekend als 'Bring Your Own'. Je mag dus een alcoholische versnapering meenemen naar een restaurant tegen een klein bedrag. Hou er wel rekening mee dat dit niet overal geldig is, maar je kunt het altijd van tevoren vragen.   Zuid-Afrika kent de langste wijnroute, genaamd R62. De route is erg in trek onder toeristen.   Op alle universiteiten in Zuid-Afrika worden de lessen in het Engels gegeven. Waarom? Omdat er simpelweg geen wetenschappelijke benamingen zijn in het Zuid-Afrikaans.  

Ik zal je in het kort even meenemen door de geschiedenis van Zuid-Afrika.

De geschreven geschiedenis van Zuid-Afrika begon op 6 april 1652, toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie een bevoorradingsstation stichtte op Kaap de Hoop. In de 17e eeuw volgden vele Nederlandse schepen van de VOC.   Tot in de 17e eeuw breidde de nederzetting zich langzaam uit. Niet alleen Nederlanders kwamen naar Zuid-Afrika, maar ook o.a. de Britten en Duitsers. De oorspronkelijke bewoners van het land, het San-volk, werden langzaam verdreven of vermoord tijdens oorlogen met de nieuwkomers. Nederlandse boerengezinnen kwamen wegens goede omstandigheden naar Zuid-Afrika en vestigden zich in de Kaap. In 1899 tot 1902 ontstond er een burgeroorlog over wie de macht zou krijgen in Zuid-Afrika.   In 1910 kwam de leiding in handen van Louis Botha, de eerste premier van het land. De unie werd opgericht en werd een Britse kolonie.   In 1948 ontstond het apartheidsregime. De blanken en niet-blanken werden gescheiden d.m.v. aparte scholen, winkels enzovoorts. Apartheid was een periode van bijna 50 jaar van geïnstitutionaliseerd racisme en de onderdrukking van niet-blanken, waarbij het Afrikaans Nationaal Congres werd verboden en haar leiders, met inbegrip van Nelson Mandela, werden verbannen naar de gevangenis op Robbeneiland.   Het weer toelaten van het ANC, de vrijlating van Mandela en zijn medegevangenen en de democratische verkiezingen van 1994 luidde de geboorte van het nieuwe Zuid-Afrika in.  

Reis je mee naar Kaapstad?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PRIJS

Alle reizen bij Mr. trip zijn All-in reizen. We merken dat onze reizigers het prettig vinden dat ze tijdens het programma niets meer hoeven te betalen en dat alles is geregeld. De all-in prijs voor de inspiratietour naar Kaapstad bedraagt:
 • 1 persoons boeking:      €3098 per persoon
 • 2 persoons boeking:     €3059 per persoon
 • 3 persoons boeking:     €3181 per persoon
 • 4 persoons boeking:     €3242 per persoon
De deelnameprijs is inclusief:
 • Ontvangst op Schiphol
 • Overnachtingen in luxe, trendy hotel in het centrum van de stad inclusief ontbijt
 • Retourvlucht Amsterdam - Kaapstad
 • Alle lunch- & dinermomenten tijdens het programma (uitgebreid)
 • Alle entreebewijzen & rondleidingen/proeverijen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Fietstour door Kaapstad
 • Prijs is exclusief btw
 • Boekhoudkundig interessant omdat de kosten fiscaal aftrekbaar zijn als zakelijke kosten
 • Vakkundige reisbegeleiders vanuit Mr. Trip (Business Inspiration BV) die de reis ter plaatse begeleiden
 • Ontmoetingen met lokale bedrijven en ondernemers
 • Prijzen zijn inclusief het gebruik van de Missievoucher*
Meer informatie over de prijs, een missievoucher en het aanvragen hiervan, vind je hier. Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, kan je contact opnemen met Mr. Trip via info@mrtrip.nl óf 06-38695075.  

Reis je mee naar Kaapstad?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
You don't have permission to register