TOP
Image Alt
Reis 2: laatste plaatsen! (bijna volgeboekt!)

New York City

New York City

/ per person
(0 Reviews)

Zes dagen trends spotten in The Big Apple

 

We reizen de hele wereld over, maar de trip naar New York City & Brooklyn is bij uitstek de topper! Een overvloed aan inspirationele horecazaken die met niets te vergelijken zijn! ‘The city that never sleeps’ doet zijn naam eer aan en dag en nacht valt hier van alles te beleven. Het wereldberoemde Eataly, Le district, Chelsea market, dineren bij Jean George Vongerichten, alles komt aan bod! We bezoeken talloze concepten rond Broadway en trekken per fiets door de ruige straten van Brooklyn. Ontdek de horeca van de toekomst tijdens deze unieke tour!

 

Informatie

Bestemming:                     New York City
Vertrek:                                Schiphol, Amsterdam

Aantal deelnemers:        15-20

 

Datum & Status Reis 1:

Reisoptie 1:                          28 juni – 3 juli
Status:                                  ca. 15 plaatsen beschikbaar

 

Datum & Status Reis 2:

Reisoptie 2:                         28 september – 3 oktober (Alleen op uitnodiging!)
Status:                                  Laatste plaatsen!! (bijna volgeboekt)

 


Benieuwd naar de horecazaken die we gaan bezoeken? Check onderstaande video:

 

Reis je mee naar New York?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een korte impressie van de tour:

1

Dag 1 - Aankomst & Kennismaking

We zijn aangekomen in New York en gaan vanuit de luchthaven gelijk door naar ons hotel in Manhattan. We verblijven in het centrum van het centrum, namelijk in de omgeving van Times Square. We starten met een kennismakingsronde en genieten vervolgens van een Amerikaans diner. Na een korte wandeling bezoeken we Rockefeller center. We nemen de lift 260 m omhoog waar we een adembenemend uitzicht ervaren. Vervolgens ontdekken we Times Square by night en hebben we meteen een goed beeld wat deze indrukwekkende stad te bieden heeft. De perfecte start van onze gave reis door New York!

 
2

Dag 2 - Safari Food Concepts & Internationaal ondernemen

Tijdens dag twee gaan we veel leren van fastservice horecaconcepten. We bezoeken verschillende zaken op gebied van healthy, blurring en lifestyle. We wandelen door Manhattan van boven naar beneden om talloze indrukken te krijgen. We bezoeken moderne marketing/lifestyle concepten, maar ook traditionele Amerikaanse fastfood zaken zoals Katz Deli. Na een bijzondere proeverij bezoeken we het hippe Meatpacking District. Hier bezoeken we Chelsea Market en hét nieuwe koffieconcept van Starbucks, Reserve Roastery. Hier spreken we over Internationaal ondernemen en hoe de uitrol van dit concept een meerwaarde creëert voor het bedrijf Starbucks. Ook dineren we in deze geweldige hippe wijk van Manhattan.

   
3

Dag 3 - Fietstour naar Brooklyn & Lokaal ondernemerschap

Na een stevig ontbijt beginnen we de dag lekker sportief met een ronde hardlopen door Central Park(optioneel). Deze dag staat er een fietstour naar Brooklyn op de planning. In de ochtend brengen we een bezoek aan Le District, The Oculus en aan het 9/11 monument. Na het bedrijfsbezoek Le District steken we de brug over en komen we in Williamsburg. We bezoeken een nieuwe food hall waar 50+ ondernemers onder één dak zitten. We gaan in gesprek met de ondernemer/initiatiefnemer van dit bijzondere horecaconcept. Vervolgens bezoeken we lokale ondernemers die actief zijn in Williamsburg. Na het diner in Brooklyn gaan we onszelf klaarmaken voor een avond vol vermaak tijdens een entertainment night!

 
4

Dag 4 - Blurring & Bedrijfsprocessen

Dag vier staat in het teken van een verdiepingstour. Tijdens deze dag gaan we dieper in over het thema conceptontwikkeling. We bezoeken Mercado Little Spain (Hét nieuwe horecacomplex van New York) en spreken met de initiatiefnemers van deze zaak. Hier gaan in gesprek over de trend blurring en hoe horeca en retail zich kunnen versterken. Ook onderzoeken we de huidige bedrijfsprocessen en hoe deze zijn geoptimaliseerd. Verder gaan we deze dag activiteiten doen waar we nog niet te veel over gaan verklappen, want zoals jullie misschien wel weten houden we van verrassingen. Het enige wat we vertellen over deze verrassing is dat het een once in a lifetime experience gaat zijn en jullie straks zeker iets van jullie bucketlist kunnen schrappen. Vervolgens gaan we dineren in Manhattan en sluiten we de dag in stijl af bij Rooftop bar The Press lounge. Hier sluiten we af met een drankje terwijl we genieten van het geweldige uitzicht over de stad.

 
5

Dag 5 - Wat we hebben geleerd & Vrije tijd

De laatste dag hebben we deels vrije tijd ingepland, zodat je de laatste uren in New York helemaal zelf kan bepalen wat je nog wilt gaan doen. Ook hebben we een evaluatiemoment op de planning staan om te bespreken welke ervaringen we op hebben gedaan. We bespreken de verschillen van de horecamarkt/voedingsindustrie in Amerika en hoe we hier een bedrijf kunnen starten. Wat zijn de ondernemersverschillen in beide markten en welke obstakels zijn er om internationaal te ondernemen?

6

Dag 6 - Aankomst in Nederland

We nemen de Red Eye op dag vijf en vliegen in de nacht terug naar Nederland, waar we vroeg in de ochtend zullen landen.

. .

Reis je mee naar New York?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
7

Wist je dat

New York City is de grootste stad van de Verenigde Staten en telt daarmee ook ruim 8.4 miljoen inwoners. New York is zó groot dat de stad is verdeeld in 5 delen namelijk Manhattan (hét centrum), The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. New York diende van 1788 tot 1790 als de hoofdstad van de Verenigde Staten.

 

Zo'n grote stad brengt veel criminaliteit met zich mee. Men dacht altijd dat New York een gevaarlijke stad was, maar dit is niet het geval. New York is zelfs een van de veiligste steden en is zelfs in 2005 benoemd tot de veiligste stad van de 25 grootste Amerikaanse steden.

   

New York is ook in bezit van het grootste park genaamd Central Park. Het park is nog groter dan Monaco. Met maar liefst 26000 bomen, 270 soorten vogels, 21 speeltuinen, 36 bruggen en 9000 bakjes is het één van de grootste trekpleisters van de stad. Naar schattig trekt het park 40 miljoen bezoekers per jaar.

 

Naast Central Park, is de stad in bezit van meerdere mooie parken waaronder Madison Square en Washington Square Park. Je zou het haast niet bedenken, maar er liggen duizenden mensen begraven in New York en deze twee parken dienden als begraafplaatsen in de jaren 1800-1900.

   

New York kent veel inwoners en veel toerisme. Iedereen moet natuurlijk eten. Gelukkig heeft Manhattan maar liefst 24000 eetgelegenheden. Je kunt dus de komende 65 jaar iedere dag op een andere plek eten! Van Japans naar Italiaans, de multiculturele stad kent vele keukens. In 1905 opende de eerste pizzeria zijn deuren in New York en was ook de eerste pizzeria van de Verenigde Staten.

 

New York heeft in totaal 77 Michelin restaurants. Zes restaurants met drie sterren, tien met twee sterren en eenenzestig restaurants met één ster. Hoeveel Michelin restaurants denk jij dat Manhattan bezit?

 

Met zoveel eetgelegenheden is het de normaalste zaak van de wereld is (en soms verplicht!) om fooi te geven. Bij veel restaurants kun je zelfs kiezen om 15, 18 of 21% fooi te geven.

   

Als je aan New York denkt, denk je dan ook aan musicals en Broadway? Dat is ook niet gek, want New York telt het meest aantal theaters van alle wereldsteden. Maar liefst 420 in totaal!

 

Het metrosysteem van New York telt 26 metrolijnen, 469 stations en meer dan 1000 kilometer spoor. Op een doordeweekse dag maken 4.9 miljoen mensen hiervan gebruik.

   

Ik zal je in het kort even meenemen door de geschiedenis van New York.

Het huidige New York werd als eerst bewoond door indianen. De eerste Europeaan die voet zette op het stuk land was Giovanni da Verrazzano en hierna volgde Henry Hudson. De heer Hudson ontdekte het eiland Manhattan, zorgde voor de eerste handelsposten in New York en voor de stichting van Nieuw Amsterdam in 1624.

 

De naam New York werd geboren in 1664, als eerbetoon aan Hertog van York. New York werd al snel populair, Central Park werd rond 1850 aangelegd en aan het begin van de 20e eeuw had New York al 10 miljoen inwoners.

 

Door de snelle groei van New York is de horeca zeker niet achtergebleven. Populair in New York is bijvoorbeeld

Happy Hour, wat ervoor zorgt dat je alcoholische drankjes een beetje betaalbaar blijven en brunchen, er zijn genoeg horecazaken in New York die een aparte brunch kaart aanbieden, heerlijk! Wat ook zeker niet kan ontbreken, is fast food! New York stroomt over van zaken als Shake Shack, Five Guys, Five Napkin Burger en ga maar door.

   

Reis je mee naar New York?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PRIJS

Alle reizen bij Mr trip zijn All-in reizen. We merken dat onze reizigers het prettig vinden dat ze tijdens het programma niets meer hoeven te betalen en dat alles is geregeld. De all-in prijs voor de inspiratietour naar New York City bedraagt:
 • 1 persoons boeking:      €2998 per persoon
 • 2 persoons boeking:     €2959 per persoon
 • 3 persoons boeking:     €3081 per persoon
 • 4 persoons boeking:     €3142 per persoon
De deelnameprijs is inclusief:
 • Ontvangst op Schiphol
 • Overnachtingen in luxe, trendy hotel in het centrum van de stad inclusief ontbijt
 • Retourvlucht Amsterdam - New York City
 • Alle lunch- & dinermomenten tijdens het programma (uitgebreid)
 • Alle entreebewijzen & rondleidingen/proeverijen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Fietstour naar en door Brooklyn
 • Prijs is exclusief btw
 • Boekhoudkundig interessant omdat de kosten fiscaal aftrekbaar zijn als zakelijke kosten
 • Vakkundige reisbegeleiders vanuit Mr Trip (Business Inspiration BV) die de reis ter plaatse begeleiden
 • Ontmoetingen met lokale bedrijven en ondernemers
 • Prijzen zijn inclusief het gebruik van de Missievoucher*
Meer informatie over de prijs, een missievoucher en het aanvragen hiervan, vind je hier. Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, kan je contact opnemen met Mr. Trip via info@mrtrip.nl óf 06-38695075.  

Reis je mee naar New York?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
You don't have permission to register