TOP
Image Alt
50% volgeboekt!

Tel Aviv & Jerusalem

Tel Aviv & Jerusalem

/ per person
(0 Reviews)

Dé vegan hoofdstad van de wereld.

 

Volop in de food media en niet voor niets! De metropool Tel Aviv heeft het allemaal. De bruisende stad aan de Middellandse Zee met de uitgestrekte zandstranden, de moderne skyline en het levendige nachtleven is über hip! Je vindt hier geweldige restaurants en upcoming wijken vol street art. Tel Aviv is een stad vol contrasten van moderne restaurants tot authentieke eethuisjes.

Tijdens deze vijfdaagse inspiratiereis bezoeken we alle hippe wijken. We fietsen door Old Jaffa (Flea Market) en de omgeving rond Rothschild Boulevard, Florentin en Neve Tzedek. Ook maken we een dagtour naar Jerusalem. Een magische plek waar veel culturen samenkomen. Wat een contrast, ze zeggen niet voor niets: in Jerusalem we pray, In Tel Aviv we play.

 

Informatie

Bestemming:                   Tel Aviv & Jerusalem
Vertrek:                              Schiphol, Amsterdam
Aantal deelnemers:      15-20

Datum & Status:
Datum:                               10 – 14 mei 2020
Status:                                50% volgeboekt!

 


Klik gerust eens rond voor alle informatie. Nog vragen neem gerust contact op. Wacht niet te lang, bestemming is populair en snel volgeboekt.

Reis je mee naar Tel Aviv & Jerusalem?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een korte impressie van de tour:

1

Dag 1 - Aankomst & Kennismaking

Op zo'n 5 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt het prachtige en historische Israël. In de loop van de middag landen we in Tel Aviv en maken we direct kennis met de Veganistische keuken van Tel Aviv. Na een introductie en kennismaking dineren we op het strand en bespreken we de doelstellingen van de reis.

 
2

Dag 2 - Lokale producten & Food concepten

Een fietstour kan in deze stad niet ontbreken! Het perfecte vervoersmiddel in de stad. Met een lokale gids bezoeken we gedurende de dag verschillende unieke horecaconcepten. We starten met dé lokale versmarkt (Carmel Market). Hier ontmoeten we lokale ondernemers en proeven we typische Israëlische producten. In de middag brengen we een bezoek aan hét grootste horecacomplex van Tel Aviv en spreken we met de investeerdersgroep achter dit project. In de avond een top gastronomisch diner bij een van de restaurants van topchef Eyal Shani.

 
3

Dag 3 - Horeca & Cultuur

Deze dag staat in het teken van Jerusalem. De combinatie van Tel Aviv & Jerusalem geeft een perfect totaalbeeld van Israël. Jerusalem bevat veel historische elementen van het land, terwijl Tel Aviv duidelijk aan het moderniseren is, zowel wat de look van de stad betreft als de horeca. In Jerusalem bezoeken we culturele hoogtepunten en ontmoeten we lokale ondernemers. Tijdens de lunch spreken we met de lokale ondernemer die ons vertelt hoe hij het bedrijf is gestart en wat de verschillen zijn met zakendoen in Jerusalem & Tel Aviv. Na de dagtour nemen we de bus terug naar Tel Aviv om te dineren in Old Jaffa.

 
4

Dag 4 - Voedingsindustrie & Internationaal ondernemen

Na een interessante dag in Jerusalem duiken we in de voedingsindustrie op een ander niveau. We bezoeken de Nederlandse Ambassade waar ze ons alles vertellen over de handel in voedingswaren. Ook is er ruimte voor een Q&A en achterhalen we hoe internationaal ondernemen in zijn werk gaat en welke kansen de markt te bieden heeft. Na het bezoeken frissen we op en hebben we een lokaal diner georganiseerd bij een van de top restaurants van Tel Aviv.

 
5

Dag 5 - Wat hebben we geleerd & Vrije tijd

Na een aantal drukke maar zeker leerzame dagen is het tijd om nog even van de stad te genieten zonder planning. Na deze vrije ochtend kijken we gezamenlijk terug op de reis en bespreken we wat we hebben geleerd. In de loop van de middag reizen we gezamenlijk terug naar Nederland.

. .  

Reis je mee naar Tel Aviv & Jerusalem?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

   
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
6

Wist je dat

Tel Aviv is net als Nederland een fietsvriendelijke stad. Alle fietspaden in Tel Aviv bij elkaar opgeteld, is meer dan 40 km lang.   Naast het feit dat Tel Aviv bekend staat als een fietsvriendelijke stad, staat het ook om iets anders bekend. Namelijk als 'vegan hoofdstad van de wereld'. Tel Aviv kent meer dan 400 vegan hotspots. Een gemiddelde Israëli eet ongeveer 10 kilo hummus per jaar.   Daarbij produceert Israël zelf 93% van de voedingsproducten in hun land.     17% van Tel Aviv is de 'groene zone'. De stad kent vele parken en heeft ook zijn eigen 'Central Park' genaamd HaYarkon. Tel Aviv is de meest groene stad van het land.   Één op de 17 mensen in Tel Aviv hebben een hond.   Wil je soms ook even klagen over iets? Dat kan in Jeruzalem. De stad heeft een echte klaagmuur, waar ieder jaar ongeveer een half miljoen briefjes worden achtergelaten.    

Ik zal je in het kort even meenemen door de geschiedenis van Tel Aviv.

Tel Aviv is begonnen als een nederzetting ten noorden van Jaffa. Tijdens de eerste immigratiegolf van Russische Joden in 1887, werd ten noordoosten van het oude Palestijns-Arabische havenstadje Jaffa de wijk Neve Zedek gebouwd. Neve Zedek werd modern opgezet, met straten die van noord naar zuid en van west naar oost liepen. In de daarop volgende jaren werden meer wijken gebouwd.   In 1908 werd de wijk Achuzat Bait ontworpen. Deze wijk zou het voorbeeld moeten zijn voor een tuinstad: mooie, goede huizen met elk een tuin, een groot park in het midden van de buurt, en midden in dat park alle openbare gebouwen.   Tel Aviv was een stedenbouwkundig succes, en de bevolking groeide gestaag. Na de Eerste Wereldoorlog was er weer een immigratiegolf. Tel Aviv is als het gaat om architectuur van de jaren 30 het grootste openluchtmuseum ter wereld. Sinds 2003 staat De witte stad, zoals deze genoemd wordt, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.     In 1950 is Tel Aviv samengegaan met Jaffa, als gemeente Tel Aviv-Jafo of Tel Aviv-Jaffa. Omliggende steden zijn aan Tel Aviv vastgegroeid en samen vormen ze een agglomeratie van meer dan drie miljoen inwoners. In 1956 werd door samenvoeging van drie wetenschappelijke instituten de Universiteit van Tel Aviv gesticht, tegenwoordig de grootste universiteit van Israël.   De stad trekt veel hightechbedrijven en onderscheidt zich hiermee in de wereld. In 2012 werd de stad na Silicon Valley verkozen tot beste start-up plaats voor een nieuw ICT-bedrijf. Er worden veel wolkenkrabbers in de stad gebouwd, de hoogste is de 235 meter hoge Moshe Aviv Tower.    

Reis je mee naar Tel Aviv & Jerusalem?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prijs

Alle reizen bij Mr trip zijn All-in reizen. We merken dat onze reizigers het prettig vinden dat ze tijdens het programma niets meer hoeven te betalen en dat alles is geregeld. De all-in prijs voor de vijfdaagse inspiratietour naar Tel Aviv & Jerusalem bedraagt:
 • 1 persoons boeking: 2197 per persoon
 • 2 persoons boeking: 2147 per persoon
 • 3 persoons boeking: 2246 per persoon
 • 4 persoons boeking: 2296 per persoon
  De deelnameprijs is inclusief:
 • Ontvangst op Schiphol
 • Overnachtingen in luxe trendy hotel in het centrum van de stad inclusief ontbijt
 • Retourvlucht Amsterdam – Tel Aviv
 • Alle lunch- & dinermomenten tijdens het programma (uitgebreid)
 • Alle entreebewijzen & rondleidingen/proeverijen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Fietstour Tel Aviv
 • Busreis naar Jerusalem
 • Prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer, toeslag voor eenpersoonskamer € 270
 • Prijs is exclusief btw
 • Boekhoudkundig interessant omdat de kosten fiscaal aftrekbaar zijn als zakelijke kosten
 • Vakkundige reisbegeleiders vanuit Mr Trip (Business Inspiration BV) die de reis ter plaatse begeleiden
 • Ontmoetingen met lokale bedrijven en ondernemers
 • Prijzen zijn inclusief het gebruik van de Missievoucher*. 
Meer informatie over de prijs een missievoucher en het aanvragen hiervan, vind je hier. Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, kan je contact opnemen met Mr. Trip via info@mrtrip.nl óf 06-38695075.  

Reis je mee naar Tel Aviv & Jerusalem?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 

 

 
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
You don't have permission to register