TOP
Image Alt

Mr. Trip

Wat zijn typische Zuid-Afrikaanse gerechten?

Zuid-Afrika heeft een aantal bijzondere gerechten die zijn ontstaan door de vele internationale invloeden. Denk hierbij aan Nederland en Engeland, maar ook aan India. Mr. Trip heeft voor jou een aantal unieke gerechten die je alleen in Zuid-Afrika zal vinden!

 

“Neem een kijkje in de Zuid-Afrikaanse keuken”

 

Biltong

Biltong is gedroogde reepjes vlees. De biltong wordt als snack gegeten. Je kunt het vergelijken als beef jerkey van de Verenigde Staten. Net als beef jerkey, is de biltong verkrijgbaar bij benzine stations. Het enige verschil is dat de biltong in allerlei soorten vlees te krijgen is.

 

Boerewors

Voor de braadworsten liefhebbers onder ons: een goed alternatief is de boerewors. Net als de biltong is de boerewors verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten.

 

Bobotie

Een van de bekendste gerechten van Zuid-Afrika is de bobotie. Het gerecht is een gekruide gehaktschotel. De bobotie is van Maleisische afkomst, maar is traditioneel Afrikaans geworden. Het gerecht bestaat onder andere uit gehakt, eieren, melk en brood, maar ook rozijnen en appel zijn een onderdeel van de bobotie.

 

 

 

Bunny chow

Bunny chow is een fastfood gerecht met Indische roots. De naam zal het vast niet duidelijk maken, maar de bunny chow is een vegetarisch gerecht. De bunny chow is een uitgehold stuk brood met hoofdzakelijk bonen, kruiden en aardappelen.

 

Putupap

Putupap is maïspap waar veel mee wordt ontbeten. De putupap wordt vaak gegeten met suiker. De pap wordt ook wel eens bij mealie brood geserveerd. Mealie brood is zoet brood op basis van suikermaïs. In de avond wordt de putupap ook wel bij de boerewors geserveerd of ander vlees.

 

Struisvogelvlees

Misschien niet alleen te vinden in Zuid-Afrika, maar wel erg populair. Struisvogelvlees wordt geserveerd met groentes of verwerkt in een stoofpot.

 

Vetkoek

Een fan van oliebollen? Een heerlijke snack ideaal voor bij de koffie of thee. De vetkoek wordt gegeten met een beetje Nutella, maar kan ook gegeten worden met een beetje kaas, jam of vlees.

 

 

 

 

 

You don't have permission to register