di 27 februari ’24 – vr 1 maart ’24

Previous: Duurzaam Kopenhagen

100% volgeboekt

kopenhagen nyhavn 6967 xl

Previous: Duurzaam Kopenhagen

Duik in de Duurzame Pracht van Kopenhagen: Een Culinaire Ontdekkingsreis

Verlies jezelf in de verfijnde duurzame keuken van Kopenhagen in haar puurste vorm, en laat je inspireren door de eco-vriendelijke gastvrijheid van deze Scandinavische parel.

Kopenhagen, een schatkist aan de Baltische Zee, klaar om haar duurzame geheimen te onthullen! Mr. Trip nodigt je uit om deel te nemen aan een groen avontuur in deze stad doordrenkt van innovatie. Bereid je voor op een duurzaam gastronomisch spektakel, waar de Denen hun meest authentieke en duurzame voedselbereiding onthullen. Voor de liefhebbers van duurzaamheid, pioniers in groen ondernemen en avonturiers in duurzame hospitality: Velkommen, welkom!

“In vier dagen zullen we ons onderdompelen in het duurzame DNA van Kopenhagen: we ontdekken de ecologische keuken en duurzame specialiteiten van de stad op een manier die nog nooit eerder is gedaan.”

Meld je aan, voor de Kopenhagen reis!

(Deadline voor aanmelding is 26 januari)

“Jeg kan ikke vente!” = Deens voor ‘Ik kan niet wachten!’

Ben je nu al enthousiast als liefhebber van duurzame cultuur, slow food en/of eco-vriendelijke hospitality? Neem dan een kijkje en ontdek alle informatie over deze duurzame reis!

Heb je vragen? Neem contact met ons op, geen vraag is te gek!

*Jij kan voor deze reis een subsidie tot wel 1.500 euro krijgen!

Meer informatie

Inclusief

Volledig verzorgde 4-daagse reis

Vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Kopenhagen en natuurlijk ook weer retour

Alle transfers tijdens de inspiratie- en handelsreis

Alle dagen fantastische lunches en inspirerende diners op bijzondere locaties

Alle activiteiten, bezoeken, excursies en sprekers in het programma

3 overnachtingen in een goede accommodatie o.b.v een 2- of 3-persoonskamer, incl. ontbijt

Snack attack? Geen probleem wij zorgen voor de lekkerste en dorstlessende tussendoortjes

Inspiratiedocument met alle benodigde informatie voor jezelf en om te delen!

Entreegelden en fooien

De gehele reis persoonlijk voorbereid, georganiseerd en uitgevoerd door de professionals van Mr. Trip

Leuke verrassingen onderweg en tussendoor

Een blijvende herinnering aan deze onvergetelijke reis

Exclusief

Uitgaven van persoonlijke aard

Uitgaven buiten het programma

Toeslag 1 persoons-kamer (€300,-)

Gebruik van de minibar en souvenirs

Reis- en (eventuele) annuleringsverzekering

BTW

Mogelijk te ontvangen subsidie
Maximaal € 1000,-

Onze buitenlandse inspiratiereizen zijn erkend als handelsmissie. Per bedrijf kun je 1 keer per jaar deze subsidie aanvragen. Met het aanvragen, helpen wij je uiteraard graag.

Reis je met mij mee?

Wist je dat

In het bruisende Kopenhagen zijn er enkele fascinerende geheimen die de stad nog specialer maken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden fietsen huren die gevormd zijn als enorme zwanen, waardoor een vrolijke en unieke manier ontstaat om door de stad te cruisen.

Een ander intrigerend feit: de beroemde Kleine Zeemeermin onthult af en toe haar verborgen talent. Kunstenaars verven haar regelmatig in verschillende kleuren als onderdeel van kunstprojecten, waardoor ze als een ware kameleon in de stad staat.

Opvallend zijn ook de willekeurig geplaatste trampolines op enkele openbare pleinen. Deze zijn bedoeld voor iedereen die plotseling behoefte heeft aan een vleugje speelsheid en plezier.

Terwijl je door de stad fietst, zou je wel eens op een heuse “fietssnelweg” kunnen belanden. Deze speciale routes bieden fietsers een snelle en efficiënte manier om door Kopenhagen te reizen, compleet met eigen fiets-stoplichten en speciale voorzieningen.

En wist je dat wanneer de koningin zich in Kopenhagen bevindt, er een speciaal licht, het “kongelys” (koninglicht), op de toren van het Christiansborg-paleis wordt geprojecteerd?

Verder is Kopenhagen trots op zijn rol als geboorteplaats van Lego. Het beroemde bouwblokjesspeelgoed zag voor het eerst het levenslicht in 1932 dankzij de creativiteit van de Deense timmerman Ole Kirk Christiansen.

Ten slotte, aan de kust van Ørestad, staat een opvallend wooncomplex genaamd Bølgen (The Wave) of ook wel bekend als “Het Slangenhuis”, vanwege zijn golfachtige ontwerp dat ook iets weg heeft van een gigantische slang die uit het water oprijst.

Geschiedenis

Kopenhagen, de betoverende hoofdstad van Denemarken, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Oorspronkelijk een bescheiden vissersdorpje, groeide de stad uit tot een welvarende handelspost onder de heerschappij van bisschop Absalon, die in 1167 de eerste vestingwerken bouwde om de stad te beschermen tegen aanvallen. In de daaropvolgende eeuwen bloeide Kopenhagen op als een belangrijk handelscentrum en werd het de hoofdstad van Denemarken in de 15e eeuw.

De stad heeft talloze historische bezienswaardigheden, waaronder het imposante Rosenborg Slot, gebouwd in 1606 als zomerresidentie van koning Christian IV. Kopenhagen heeft ook een bewogen militaire geschiedenis, met de verdedigingswerken van de Kastellet, een sterfort dat in de 17e eeuw werd gebouwd.

In de 19e eeuw werd Kopenhagen een centrum van cultuur en literatuur, met beroemde schrijvers zoals Hans Christian Andersen die de stad hun thuis noemden. Tegenwoordig is Kopenhagen niet alleen een bruisende metropool, maar ook een voorloper op het gebied van duurzaamheid en modern design, waarbij het verleden en het heden naadloos samenkomen in de betoverende straten van deze historische stad.

Een korte impressie van de tour

We gaan op ontdekkingsreis langs enkele van de meest opmerkelijke duurzame initiatieven in Kopenhagen. Samen bezoeken de unieke Vrijstad Christiana, een gemeenschap die bekend staat om haar alternatieve en duurzame levensstijlen. Na de rondleiding is het tijd voor een diner bij Fiskebar, een restaurant dat zich richt op duurzame visserij en heerlijke visgerechten.

Ook brengen we een bezoek aan de Maritime Nyttehaver, een stadsboerderij aan het water waar duurzaamheid centraal staat. Daarna staat een bijzonder hoogtepunt op het programma: een ontmoeting met architect Bjarke Ingels om meer te leren over zijn duurzame projecten in de wijk Superkilen.

Samen gaan we ook naar het iconische pretpark Tivoli, waar ook aandacht wordt besteed aan duurzaamheid in de amusementsindustrie. Na een dag vol plezier kunnen jullie genieten van een diner bij Gro Spiseri, een restaurant dat zich richt op biologische en lokale gerechten.

Ook bezoeken we ook het Duurzaamheidscentrum Copenhill, een indrukwekkend afvalverbrandings- en energiecentrum met recreatiemogelijkheden op het dak. Daarna is er een lunch bij Gasoline Grill, waar wij kunnen genieten van een duurzame fastfoodervaring. In de middag brengen we een bezoek aan de ambassade om meer te leren over internationale duurzaamheidsinspanningen en samenwerkingen. Vervolgens wordt er een rondleiding gegeven in de Carlsberg brouwerij, waarbij de nadruk ligt op duurzame brouwprocessen. De reis wordt afgesloten met een gezamenlijk diner bij Restaurant Oens Have, waar lokale, biologische ingrediënten worden geserveerd.

 

Ben je benieuwd naar het programma?

Het programma is volop in ontwikkeling en wordt speciaal voor jullie georganiseerd. We verklappen het pas wanneer je met ons mee gaat. Wil je toch alvast een idee krijgen van wat we gaan doen? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 040-7820046.

Reis je met mij mee naar Kopenhagen?

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis en meld je nu aan via de onderstaande knop!

(Deadline voor aanmelding is 26 januari)

Bestemming
Kopenhagen
Datum
di 27 februari ’24 – vr 1 maart ’24
Prijs
3.650*,-
Vertreklocatie
Amsterdam Schiphol