TOP
Image Alt

Mr. Trip

De prachtige horeca van Tel Aviv!

 

Op 4/5 uurtjes reizen ligt de bijzondere stad Tel Aviv. Op gebied van horeca toch wel 1 van de meest indrukwekkende steden die we in de afgelopen jaren hebben bezocht. Naast dat Tel Aviv het grootste Gay Pride festival organiseert, staat de stad ook bekend als een bron van vrijheid in het Midden-Oosten. Een lokale horecaondernemer benadrukte dit met 1 pakkende zin: 

 

“In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play”

 

Typische gerechten
Veel Nederlanders denken bij de Israëlische keuken direct aan Hummus terwijl deze keuken veel invloeden kent van andere landen. Het eten is over het algemeen erg vers en gezond. De lunchtijden liggen rond 14u en vanaf 20u stromen de restaurants vol voor het diner. Even wat typische Israëlische gerechten op een rijtje: 

 

Shakshuka 
Shakshuka is het gerecht dat wordt gegeten wanneer men moet bijkomen van een lange nacht. Het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus met paprika, komijn en knoflook. Geserveerd met brood en dippen maarrrr. 

Falafal
Niet alleen hummus wordt van kikkererwten gemaakt, maar falafal ook! Ideaal gerecht voor de lunch, avondmaal of een late snack na het uitgaan. 

Hummus
Hummus is ‘booming’ en dit is zeker het gerecht waar Israel om bekend staat. Van origine bestaat hummus uit een puree van kikkererwten, tahini, citroen en olijfolie.

 

 

Hotspots 
Tel Aviv heeft een overdaad aan toffe horeca hotspots. Toch even drie hele bijzondere op een rijtje: 


Carmel Market 

Een van de bekendste hotspots van Tel Aviv is de Carmel Market. De traditionele markt staat bekend om zijn streekproducten. Zodra je over de markt loopt voel je direct de sfeer van het Midden-Oosten. Leuk om met een lokale gids op pad te gaan die je alle producten laat proeven. 


Lunch hotspot: Café Puaa

Dit leuke café is te vinden in de wijk ‘Jaffa’ en het is een echte aanrader! Fantastische ondernemers met het hart op de juiste plaats. Ze zijn zelfs van plan om een vestiging in Amsterdam te gaan openen. Israëlische gerechten waarbij alles in het midden van de tafel wordt geserveerd. Sharing is caring! 


Diner hotspot: Beit Kandinof
Als je ‘s avonds in de wijk Jaffa bent, is Beit Kandinof een aanrader! Een prachtige bar, restaurant en culturele ruimte in één. Zodra je binnen stapt zul je meteen versteld staan, het bevind zich namelijk in een historisch gebouw dat grotendeels onaangeroerd is gebleven tijdens de Israëlische oorlogen. Een drankje doen, klein hapje voor de lunch of een uitgebreid diner, alles is mogelijk. En dit uiteraard in een super relaxte sfeer. 

 

 

 

 

Naam                      Carmel Market

Adres                      HaCarmel St 48, Tel Aviv, Israël 

Wijk                          Lev Hair

Telefoon                 +972 54 355 2611 

Website                  www.carmelmarket.il

 

Naam                      Café Puaa

Adres                      Rabbi Yohanan St 8, Tel Aviv-Yafo, Israël

Wijk                          Jaffa

Telefoon                +972 3 682 3821

Website                www.puaa.co.il

 

Naam                      Beit Kandinof

Adres                      HaTsorfim St 14, Tel Aviv-Yafo, Israël 

Wijk                          Jaffa

Telefoon                +972 3 650 2938

Website                www.kandinof.co.il

You don't have permission to register