TOP
Image Alt
50% volgeboekt!

Tokio & Osaka

Tokio & Osaka

/ per person
(0 Reviews)

Japan, eindeloos ontdekken.

 

Op zo’n 11 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt Japan, het land vol contrasten, cultuur en natuur. Japan is booming en heeft een indrukwekkende horecamarkt. Van traditionele Aziatische restaurants tot de meest hippe en originele horecazaken van dit moment. Japan is een van de gaafste landen om te bezoeken als je originele horecaconcepten wilt ontdekken.

 

Bereid je voor op een reis om nooit te vergeten naar de moderne en innovatieve wereldstad Tokio en de stad in ontwikkeling met een ongelofelijke diverse eetcultuur, Osaka. Waar eeuwenoude tradities samengaan met westerse ontwikkelingen. Tijdens deze reis geven we aandacht aan innovatie, kennis, inspiratie, concepten en de prachtige Japanse eetcultuur.

Informatie

Bestemming:                   Tokio en Osaka
Vertrek:                              Schiphol, Amsterdam
Aantal deelnemers:      15-20

Datum & Status:
Datum:                               9 – 15 november 2020
Status:                                50% volgeboekt!

 


Om alvast een beeld te krijgen van de indrukwekkende horeca van Japan hebben we twee video’s gemaakt. Eén van Tokio en één van Osaka. Check ze hieronder!

 

                              

 

Reis je mee naar Tokio & Osaka?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een korte impressie van de tour:

1

Dag 1 - Reidag

De eerste dag reizen we van Amsterdam naar Japan. Door het tijdsverschil komen we de volgende dag aan in Japan.  

 
2

Dag 2 - Kennismaking met elkaar & Japan

Na aankomst op de luchthaven nemen we de taxi naar het hotel. We verblijven in de wijk Akasaka, een van de rustigere wijken van Tokio, gelegen midden in het centrum. Het is zeen zakendistrict waar vooral in de avond veel te beleven valt. De eerste dag maken we voornamelijk kennis met elkaar en doen we eerste indrukken op in Shinjuku. We bezoeken twee unieke horecazaken en hebben vervolgens een kennismakingsdiner. We gaan genieten van een meerdere gangen diner aan een lage tafel, typisch Japans!  

 
3

Dag 3 - Cultuur & Lokaal Ondernemerschap

Na het ontbijt starten we met het programma. We ontmoeten een lokale gids Nederlandse gids (getrouwd met Japanse man) die ons gaat inspireren omtrent de Japanse cultuur. Zo bezoeken we de Senso-Ji tempel om de Japanse gewoontes, cultuur en geschiedenis te gebruiken. Ook staat deze dag in het thema van ondernemerschap. Zo spreken we een restauranteigenaar die vertelt over zijn manier van zakendoen in de horeca. Na zijn presentatie is er een Q&A met een Nederlandstalige tolk. Hier bespreken we de verschillen in het zakendoen in Nederland & Japan. Hoe start je een bedrijf in Japan en welke obstakels moet je overwinnen. Na het diner sluiten we deze leerzame dag af.  

   
4

Dag 4 - Product Inspiratie & Succesvolle concepten

Deze dag bezoeken we de wijk Shibuya. Een van de meest levendige wijken in Tokio waar we veel succesvolle bedrijven vinden. We starten met het bezoeken van hét nieuwe concept van Starbucks. Deze koffiebranderij genaamd Reserve Roastery is vorig jaar geopend en op gebied van marketing en beleving een must visit. Verder bezoeken we het druktste kruispunt ter wereld en nemen we een duik in de Kawaii cultuur van Japan. In de avond ontmoeten we twee Japanse gidsen die een ware culinaire food tour voor ons organiseren. We starten met een Saké proeverij en dineren vervolgens in drie restaurants!  

   
5

Dag 5 - Osaka & Bezoek Ambassade

Na het avontuur in Tokio is het tijd om op dag 5 de koffers te pakken. In de ochtend nemen we de Shinkansen die ons met een topsnelheid naar onze volgende bestemming brengt: Osaka. Bij aankomst checken we in en hebben we een Japanse Okonomiyaki lunch op het programma staan. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Consulaat (Nederlandse Ambassade) waar we een presentatie krijgen van de Consulaat-Generaal. Na een presentatie over de voedingsindustrie, horeca & handel in voedingswaren is er een moment van Q&A. Topics als het starten van een bedrijf in Japan en Handel komen aan bod. Na dit bezoek en opfrismoment in het hotel hebben we een Shabu Shabu diner georganiseerd in de buurt van het hotel.  

 
6

Dag 6 - Blurring & Gesprek Belgische ondernemer

Dag zes staat volledig in het teken van lokaal ondernemen en bezoeken we bijzondere horecaconcepten in Osaka. Na het ontbijt bezoeken we een lokale ondernemer (Belgische nationaliteit). Hij vertelt hoe je een bedrijf start in Japan en wat de uitdagingen zijn in de exploitatie. Na het gesprek lunchen we bij een bijzonder horecaconcept in het centrum van de stad. Een zaak zoals deze zal je in Nederland niet snel aantreffen en daardoor extra leuk om te bezoeken. We sluiten de dag af met een Kaiseki (culinair) diner in het Ritz Carlton hotel.  

   
7

Dag 7 - Terugreis naar Nederland

In de ochtend checken we uit en nemen de taxi naar de luchthaven. We vliegen terug naar Amsterdam vanaf Osaka waar we door het tijdsverschil dezelfde avond landen.   . .

Reis je mee naar Tokio & Osaka?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8

Wist je dat

Als je een liefhebber bent van sushi, rijst en noodles, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Japan. De Japanse keuken is samen met de Italiaanse keuken één van de bekendste ter wereld. Daarbij is sushi ook het meest bekende gerecht over de hele wereld. Vroeger dacht men er anders over, toen werd sushi gezien als fastfood of straatvoedsel

 

Het basisgerecht van ontbijt, lunch en avondeten is rijst. Steek je eetstokjes niet rechtop in een kom rijst, want dat brengt ongeluk!

   

Ondanks dat rijst zo populair is, is het niet populair op kerstavond. Dan gaan de Japanners massaal naar de KFC.

 

Een concurrent van KFC is het fastfood concern MacDonalds. De bekende Macdonalds clown Ronald McDonald heet in Japan Donald McDonald, omdat de Japanners de R niet kunnen uitspreken.

 

Koffie is super populair in Japan. Jaarlijks importeren de Japanners ongeveer 85% van de Jamaicaanse koffieproductie.

 

Japan staat ook bekend om zijn gekke gerechten. Een voorbeeld hiervan is het eten van rauwe kip en de kogelvis Fugu. Dit is een zeer giftige vis die alleen topchef kunnen bereiden. Een training om zo'n chef te worden, kost ongeveer 7-10 jaar. Lees hier meer over gekke Japanse gerechten!

 

Ik zal je in het kort even meenemen door de geschiedenis van Japan.

Al 12.000 jaar geleden waren er beschavingen in Japan, maar pas in de achtste eeuw na Christus ontstaat een keizerrijk zoals het land dat nu nog kent. Ook werd het boeddhisme rond deze tijd geïntroduceerd. Rond 1600 kende Japan het tijdperk van de Samoerai, die een zeer grote macht hadden. Zij stonden bovenaan in het kastenstelsel, met na het hen de boeren, ambachtslieden en kooplieden. De Samoerai verboden alle buitenlandse invloeden. Alleen de Nederlanders mochten nog handel drijven met Japan. Pas in 1867 werd Japan weer opengesteld voor het buitenland en kwam de keizer weer aan de macht.

 

In 1896 begon een periode vol oorlog voor Japan. Rusland en China waren de eerste tegenstanders. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hoorde Japan bij de geallieerden, waarbij het tegen de Duitsers vocht in China. De oorlog tussen Japan en China begon in 1937. De Verenigde Staten maanden Japan tot kalmte, maar het antwoord van de Japanners was het bombardement op Pearl Harbor in 1941. Amerika liet als antwoord daarop atoombommen vallen op Hiroshima en Nagasaki. Na de oorlog heeft Japan zich hersteld en tegenwoordig is het een economische wereldmacht. 

 

Reis je mee naar Tokio & Osaka?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prijs

Alle reizen bij Mr trip zijn All-in reizen. We merken dat onze reizigers het prettig vinden dat ze tijdens het programma niets meer hoeven te betalen en dat alles is geregeld. De all-in prijs voor de zesdaagse inspiratietour naar Tokio & Osaka bedraagt:
 • 1 persoons boeking:      2941 per persoon
 • 2 persoons boeking:     3059 per persoon
 • 3 persoons boeking:     3181 per persoon
 • 4 persoons boeking:     3242 per persoon
De deelnameprijs is inclusief:
 • Ontvangst op Schiphol
 • Overnachtingen in luxe trendy hotel in het centrum van de stad inclusief ontbijt
 • Vluchten Amsterdam - Tokio & Osaka - Amsterdam
 • Alle lunch- & dinermomenten tijdens het programma (uitgebreid)
 • Alle entreebewijzen & rondleidingen/proeverijen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Trein naar Osaka
 • Prijs is exclusief btw
 • Boekhoudkundig interessant omdat de kosten fiscaal aftrekbaar zijn als zakelijke kosten
 • Vakkundige reisbegeleiders vanuit Mr Trip (Business Inspiration BV) die de reis ter plaatse begeleiden
 • Ontmoetingen met lokale bedrijven en ondernemers
 • Prijzen zijn inclusief het gebruik van de Missievoucher*
Meer informatie over de prijs, een missievoucher en het aanvragen hiervan, vind je hier. Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, kan je contact opnemen met Mr. Trip via info@mrtrip.nl óf 06-38695075.  

Reis je mee naar Tokio & Osaka?

 

Boek hier de reis en meld je aan:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
You don't have permission to register