95fe5fadc8c350189ff7c117821f9af9

De 3 beste restaurants ter wereld

Geschreven door Company Fuel

Ieder jaar ontvangt een restaurant de titel ‘Beste restaurant ter wereld’, namens de commissie van The World’s 50 Best Restaurants. Voor het eerst in jaren staat er een gloednieuw restaurant op nummer 1. Wij hebben voor jou de top 3!

“Culinaire gerechten met seizoensgerichte ingrediënten”

1. Mirazur, Menton, Frankrijk

Mirazur is een nieuw restaurant van de Argentijnse chef Mauro Calgreco. In 2019 ontving Mirazur naast de titel ‘beste restaurant ter wereld’, ook ontving het drie Michelinsterren. Met een mooi zicht over de baai van Menton creëert de chef innovatieve creaties.

Volgens The World’s Best 50 zijn de volgende gerechten de hoogtepunten van het restaurant: zoute bieten uit de tuin met kaviaar crème, eieren uit de eigen kippenren met gerookte paling en hazelnoten en een brioche van aardappelen met smeltend ei witte truffel.

2. Noma, Kopenhagen, Denemarken

René Redzepi en zijn team weten zichzelf te heruitvinden na enkele malen als ‘beste restaurant van de wereld’. Noma heeft een team met meer dan 20 koks die jouw gerechten bereiden en dat voor maar 14 tafels.

Met een menu van 15 gerechten, is ieder gerecht een geslaagd schilderijtje. De gerechten zijn met alleen ingrediënten uit de regio en seizoensgericht. Als afsluiting kun je een rondleiding krijgen door de verschillende keukens en de food lab. Vanuit de hele wereld komen chefs naar het lab om experimenten uit te voeren die passen binnen de filosofie van Noma.

3. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje

Asador Etxebarri is een culinaire belevenis. De rokerige smaak is de specialiteit van de chef en dat proef je in ieder gerecht.

Het restaurant biedt verschillende menu’s aan waarvan alle producten vers zijn en komen uit de streek.

Artikel delen:

Mee op reis?

Check onze reiskalender. Welke bestemming wordt jouw inspiratiereis?